Asci Fok
Yılanlar, keneler, domuzlar ve fareler | Aşçı Fok ]

Yılanlar, keneler, domuzlar ve fareler

Yılanlar, keneler, domuzlar ve fareler

Soğuk ve itici bir hayvan sayılan yılanların çoğalması, besin zincirleri arasındaki tarla faresi gibi bazı hayvanların çoğalmasıyla açıklanabilir mi? Yoksa efsane geri mi döndü! Derler ki; Şahmeran binyıllık uykusundan uyandı ve yeryüzündeki bütün çocuklarını toprak üzerine çağırmaya başladı.

Dâbbetü'l-arz titreyerek uyarıyor, yoksa depremler de mi!
Evlerin temelindeki temel yılanları, tarla ve su yılanları, orman pitonları her biri uyanışta tıpkı keneler gibi, fareler sincaplar ve domuzlar gibi… Domuzlar şehir sosyetesinde yerini aldılar, fareler klozetlerden başını uzatır oldu. Sivrisinekler evrim geçirince iğnelerini sivrilttiler. Yılanlar zaten her yerdeler.
Eee ne oldu da böyle oldu?

Doğanın tekerine çomak sokunca sorular da anlamsız kalıyor. Bir yetkili "Yıl başına kadar sokak köpeklerinin hepsini barınaklara toplatacağım" demiş. Tıkacağım, kökünü kurutacağım der gibi geliyor kulağa!
Kediler zaten hazır kuru mama yemek varken fare avlamaktan çoktan vaz geçti. Kazanan mama şirketleriyle fareler ve yılanlar!
Keneden insanlar ölüyormuş ne gam! Yılanlar evlere balkonlardan giriyormuş, aman süt çocuklarına dikkat, yılan sütü sever kokusuna gelir.

En iyisi birer Şahmeran resmi bulup duvara asmalı, belki yılan çıyandan korunmuş oluruz!
Hadi uyu bakalım uyuyabilirsen Nurdan Efendi! 🤢










20 Haziran 2026 Cumartesi

102 okunma

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN



Son Yazılarım